3. Saramacca Suriname

In mijn eerste verslag over onze trip in 2006 naar Suriname vertelde ik u dat het voor mij (De Gulle Chef) niet zo’n leuke kennismaking was met het land. Ik heb dan ook heel lang getwijfeld of ik er weer naar toe zou willen gaan. Dus toen ik voorstelde om dit jaar Curacao te bezoeken sprak mijn vrouw de wens uit dat ze dan toch liever naar haar familie in Su’ wilde gaan omdat het toch in die richting ligt. Om haar te plezieren boekte ik als verrassing voor haar de tickets en maakten wij er tevens een verrassingsbezoek aan de familie van (de samenvatting van dit bezoek kan je bekijken op YouTube)

Wij verbleven in Saramacca wat een van vele de districten in Suriname is en halverwege de Atlantische kust in het noorden van Suriname ligt.
Het grenst aan de districten Coronie in het westen, Para (wat niet de afkorting van Paramaribo is 😀) in het zuiden en zuidoosten, en Wanica in het noordoosten. De hoofdplaats is Groningen waar u het oude fort kunt bezoeken en een aantal monumenten aan het Lallarookh plein die vertellen over over de dag der bevrijding en vernieuwing in 1980, de onafhankelijkheid in 1975 en de Hindostaanse immigratie. Wil je na je bezoek nog even ontspannen, gooi dan gerust een hengeltje uit in de Saramacca rivier om een van de vele soorten vis te vangen die deze plaats rijk is.

Wordt vervolgd

Reacties zijn gesloten.