De Gulle & Bietje

Van harte welkom op onze website waar wij u graag vertellen over wie wij zijn, en onze passie. Het is een blog over koken en bakken maar ook over gezellig samenzijn met familie en vrienden. Daarnaast maken wij graag (vooral) culinaire trips in binnen en buitenland en delen wij graag onze recepten met u. Heel veel leesplezier en wees vrij om een commentaar achter te laten of een vraag te stellen.

Wij zijn Sjarrel en babita en wonen in het leuke en gezellige dorp Roelofarendsveen die bekend staat als De Tulp van de randstad, maar ook om zijn geschiedenis als land en tuinbouw wat later de planten en bloemen werden. Bekende producten uit De Veen zoals wij dit dorp afkorten zijn naast de Tulpen de Groffies, Aarebije en Sprot. Ook staan De Veenders bekend om hun dialect met niet alledaagse woorden zoals Bukkers (tuinder) Wurft (de tuin) en Achterrekkie zoals de bagagedrager wordt genoemd. Het is een ons kent ons cultuur en kijk niet raar op als iemand je vraagt, Van wie bee jaaj dur een?

Maar hoe komt Sjarrel nou aan de bijnaam De Gulle Chef? Nou, die heeft zijn vrouw bedacht omdat hij altijd zo royaal kook en deel met andere mensen. Regelmatig vraagt Babita of de hele buurt komt eten, of dat hij voor een weeshuis staat te koken. En als hij voor zijn gasten een bordje opschep, dan hoort hij vaak joh wat een bord vol, hoe krijg ik dat op? Even voor de duidelijkheid, Sjarrel is in het dagelijkse leven dus geen kok mocht u dat denken. Het is voor hem echt een hobby en uitlaatklep om tot rust te komen en hij vindt het superleuk als hij voor familie en vrienden mag koken en hun ziet genieten van het eten.

En hoe zit dat met de bijnaam van Babita? Van het begin af dat zij in Nederland kwam wonen had Sjarrel al de neiging om haar naam af te korten in Bietje. Dit deed hij eigenlijk onbewust en hierdoor werd deze naam ook overgenomen door familie en vrienden. Toen Sjarrel op het idee kwam om haar kookkunsten te delen op FaceBook bedacht hij eerst Bietje’s Kitchen. Maar veel mensen vonden dat toch lastig om uit te spreken of te onthouden zodat hij de naam veranderde in Koken met Bietje.

Bij Babita zit het koken in het bloed, maar Sjarrel heeft deze hobby veel later ontdekt. Hij had niet echt iets met koken en bakken en uren spitten naar een recept op het wereldwijde web leek hem niks. Niet dat hij nog geen ei kon bakken, maar de standaard AGV (aardappelen, groenten en vlees) was wel goed zo. Daarnaast met een vrouw van Surinaamse afkomst werd hij toch wel in de watten gelegd wat betreft het koken. Tot er in 2017 een Poolse collega kwam eten en Sjarrel speciaal voor haar een Pools gerecht wilde maken om haar te verrassen. Uren zat hij te spitten en noteren in boeken en werd het internet afgezocht net zo lang tot er een recept was samengesteld die zo dicht mogelijk bij het origineel kwam. Toen de dag van het etentje was aangebroken ging hij echt nerveus de keuken in en vroeg aan zichzelf, waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Maar toen de avond voorbij was en voor de zoveelste keer de bekende veer weer in zijn …. gestoken kreeg, was hij helemaal om. Vanaf die dag was hij niet meer weg te slaan uit de keuken en is hij uren bezig met het bedenken en uitproberen van nieuwe recepten.

Nu staan we meestal samen in de keuken en vullen elkaar prima aan. Ook koken wij veel bij familie en vrienden thuis en hebben we de eer om als vrijwilliger te mogen koken met mensen die een beperking hebben. Wil je meer weten over onze kookkunsten? Volg ons op Instagram, Facebook en Youtube door aan de rechterzijde van de pagina op de icoontjes te klikken.

Op zoek naar een lekker recept
Koken bij familie
Ook de gasten koken mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *