3. Middelburg – Zeeland

Middelburg is een plaats in de Nederlandse provincie Zeeland, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente en hoofdstad van de provincie. De plaats ligt op het voormalige eiland Walcheren tussen de plaatsen Goes en Vlissingen. Het gebied is landelijk en leent zich zeer om mooie fietstochten te maken en te genieten van de Zeeuwse cultuur. Zowel per auto als met het openbaar vervoer is Middelburg prima te bereiken. Het station licht centraal en dicht bij het centrum wat vooral ideaal is voor backpackers.

Wij namen ons verblijf in hotel-restaurant Middelburg wat behoort tot de Flechter-groep. Het ligt tegenover het centraal station met daartussen het kanaal van Walcheren wat de verbinding is tussen Vlissingen en het Veerse meer. Vanuit dit hotel loop je in korte tijd naar veel bezienswaardigheden en een leuk centrum waar je heerlijk kan winkelen. Een bezoek aan het Zeeuws museum en het beklimmen van abdijtoren de Lange Jan mogen niet ontbreken. Daarnaast kun je een rondvaart doen door de historische binnenstad, een bezoek brengen aan de haven of gewoon genieten op een bankje aan het water.

Ben je in Zeeland, dan hoor je natuurlijk ook de lokale tradities te proeven zoals mosselen die in diverse restaurants worden geserveerd met een lekker glas wijn, en de Zeeuwse bolus bij banketbakkerij Bliek waar je ook kan genieten van van een heerlijke Nespresso en een ruime keuze aan gebak en andere lekkernijen. Voor de zoetekauwers kun je terecht bij Chocolaterie Burger om te genieten van oudhollandse lekkernijen. Wij kozen er voor om te dineren in ons hotel zelf. Het eten is goed, maar niet bijzonder en in verhouding best wel prijzig. Het ontbijt zou iets meer uitgebreider mogen met wat luxere dingen zoals gerookte zalm en meer soorten beleg. De broodjes en croissantjes mogen ook verser want deze leken wel van een dag daarvoor.

Met de trein naar Middelburg
Wel lekker maar niet bijzonder
Ff shoppen met de lolbroek

Terug naar Wereldtrips ✈️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *