3. Bonte Wever – Assen

De Bonte Wever ligt in het Drentse Assen in het gedeelte Stadsbroek. Het is een leuk sport- en evenementencentrum waaraan later een hotel is gebouwd. Met zijn vele faciliteiten op sportief gebied is het bij uitstek geschikt voor de sportieve vakantieganger. Maar ook voor niet sportieve mensen en ouderen is het een zeer geschikte Place to Be. Het hotel bevindt zich in een bosrijk gebied waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Vlakbij is een kinderboerderij die wij toegankelijk is.

De Bonte wever heeft verschillende arrangementen waaronder een all inclusief. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van de vele faciliteiten en een breed aanbod aan eten en drinken. In de ochtend schuif je aan bij een uitgebreid ontbijtbuffet. Heb je om 10.30 uur trek in een bakkie, dan kun je deze nuttigen met een stukje gebak. Vanaf 12:00 uur kun je lunchen met brood, soep of andere gerechten om zo door te rollen naar 15:00 uur voor een bakkie met wat lekkers. Tijdens de middagborrel kun je kiezen tussen wat koude en warme hapjes om daarna afsluiten met het uitgebreide diner. S’avonds is er live entertainment en kan je jezelf vermaken in een van de kroegjes. Uiteraard zijn er ook weer hapjes aanwezig 🤣🤣

Het centrum van Assen ligt op ca 2,5 km van het hotel. Als je geen haast hebt, dan is het prima te doen om deze afstand te voet af te leggen. Je kan ook de streekbus nemen die vlak voor het hotel stopt en je binnen 5 minuten in het centrum afzet. Met zijn vele terrasjes waar het goed vertoeven is en een divers aanbod aan winkels, ben je al gauw een paar uurtjes zoet. Maar zoals het bijna overal is in Nederland kom je ook hier de bekende winkels tegen die je in bijna iedere stad vindt. Voor de mensen die van historie houden zijn er gebouwen en monumenten om te bezoeken. Ook kent Assen twee musea’s waaronder het Stoottroepenmuseum die het verhaal vertelt van meer dan zeventig jaar inzet, moed en strijdbaarheid van de stoottroepers of ‘Stoters’ zoals deze militairen van de Koninklijke Landmacht van oudsher ook worden genoemd.

Wil je iets beleven buiten Assen dan is het fijn om te weten dat Groningen op korte afstand ligt. Ook hier kan je leuk winkelen of genieten van de rijke historie die de stad rijk is. Het is wel aan te beleven om het openbaar vervoer te nemen omdat het parkeren in Groningen als lastig wordt ervaren.

Uitwaaien in het bos
Het centrum van Assen
Gezellig kroegje pakken

Terug naar Wereldtrips ✈️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *